Doorgaan naar inhoud
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.
Vul je kruidenrek! Stapelkorting tot 30% op ons volledige assortiment.

Kruiden en specerijen blog

RSS
  • Gebroken chillies: wat is het en wat kun je er allemaal mee?

    Gebroken chillies: wat is het en wat kun je er allemaal mee?

    Wanneer je aan chilipeper als specerij denkt, komt chilipoeder wellicht als eerste in je op. Dat is logisch, want chilipoeder wordt enorm veel gebruikt om hitte toe te voegen aan gerechten. Maar er zijn ook andere vormen waarin chilipeper tot specerij gemaakt wordt, waaronder in de vorm van chilivlokken (of wel gebroken chillies).
    Nu lezen
  • Alles wat je moet weten over knoflook

    Alles wat je moet weten over knoflook

    In de Franse en mediterrane keuken is knoflook al eeuwen dé onmisbare smaakmaker. Het pittige broertje van de ui en bieslook is vandaag ook niet meer uit de Belgische en Nederlandse keukens weg te denken. Het veelzijdige bolgewas wordt jaarlijks op 19 april zelfs in de bloemetjes gezet met een heuse nationale knoflookdag.
    Nu lezen
  • Welke kruiden zijn onmisbaar als je deze zomer gaat barbecueën?

    Welke kruiden zijn onmisbaar als je deze zomer gaat barbecueën?

    Het is altijd weer een heerlijk moment: je realiseren dat de winter nu echt voorbij is. En dan komt ook weer dat gevoel van lekker lang buiten willen zitten. Samen barbecueën en lekker eten. Als je de voorraden checkt, vraag je je af: welke BBQ kruiden heb ik echt nodig dit jaar? Welke kruiden ga ik echt in de smaak van mijn vlees missen als ik ze niet in huis heb? We zochten het voor je uit.

    Nu lezen
  • Het aspergeseizoen is van start! Zo bereid je de lekkerste asperges

    Het aspergeseizoen is van start! Zo bereid je de lekkerste asperges

    Ben je dol op asperges? Dan kun je waarschijnlijk niet wachten tot het aspergeseizoen begint. Deze gezonde en overheerlijke groente van Hollandse bodem is namelijk niet het hele jaar door te koop. Sterker nog, het aspergeseizoen duurt maar een paar maanden! Wil jij optimaal profiteren van deze periode? In dit blog vertellen we je precies wanneer het aspergeseizoen begint en hoe je asperges het beste kunt bereiden.
    Nu lezen
  • Zo maak je de lekkerste aardappeltjes uit de oven

    Zo maak je de lekkerste aardappeltjes uit de oven

    Ben je een keer toe aan iets anders dan de standaard gekookte aardappelen of gebakken aardappeltjes? Dan ben je bij Spice Rebels op het juiste adres! Wist je dat aardappeltjes uit de oven een echte smaaksensatie kunnen zijn? Knapperig van buiten, zacht van binnen met dé perfecte smaak. Het geheim zit hem in het gebruik van de juiste kruiden en specerijen. In dit blog delen we de beste tips en tricks om jouw aardappels perfect op smaak te brengen.
    Nu lezen
  • Zo bereid je de perfecte kipfilet

    Zo bereid je de perfecte kipfilet

    Kipfilet bakken: klinkt eenvoudig. Toch kan kipfilet snel smaakloos en droog worden. De perfecte kipfilet is mals, sappig en smakelijk gekruid. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Volg de stappen en zet de lekkerste kipfilet op tafel.
    Nu lezen
  • Valentijnsrecepten

    Valentijnsrecepten

    Liefde gaat door de maag. Dat is algemeen bekend. Dus wat is er dit jaar nu beter dan jouw geliefde te verrassen met de ultieme smaakbeleving? Dat doe je natuurlijk niet met de frietpan, maar met uitgekiende recepten en de...

    Nu lezen
  • Heerlijk zoet en gezond, worteltaart!

    Heerlijk zoet en gezond, worteltaart!

    Wie wel eens worteltaart heeft gehad weet dat het een verrukkelijk dessert of tussendoortje is dat geliefd is bij jong en oud. Extra fijn: het is niet alleen lekker maar ook nog eens goed voor onze gezondheid. In dit blog...

    Nu lezen
  • Recepten die februari kleur geven

    Recepten die februari kleur geven

    Februari is de maand van de liefde, maar ook van kou en voor sommigen het kleurrijke carnavalsfeest. Recepten die bij deze maand horen wil je dan net zo warm en feestelijk vormgeven. In dit blog delen we ons ultieme menu...

    Nu lezen